Nr 8 - Når man leier

Hei alle sammen =)

 

 Ville dele en litt morsom, men advarende historie ang det å bo hos andre.

 

Vi møtte på intervju for å se på leiligheten. De som eide var kjempe koselige og hyggelige. Leiligheten var ca 70 kvadrat og i kjelleretasjen under selve huset. Hage, egen inngang, masse lagerplass, stort bad og kjempe sentralt. Vi hadde skikkelig lyst på den. Det stod mellom oss og et par andre søkere, men dagen etter fikk vi en telefon og leiligheten var vår!

 Innflytting gikk fort, det var ikke så mye å pakke. Vi flyttet fra en 20kvm hybel. (Og det trengtes. Inneklima var forferdelig.  Det hadde vært en vannlekkasje i dusjen og det begynte å vokse sopp ut av veggen. Ikke mugg, men en sopp. Kunne plukket den og spist den)

Så det var en enkel sak å komme seg ut og inn i det nye hjemmet vårt. Det var 'ny-oppusset' så vi tenkte ikke på å male eller styre med slikt. Etter ny sofa, oppgradering av møblementet generelt og noen bilder på veggene var det klart. Endelig hjemmet vårt =) Da sommeren kom kunne vi bruke hagen og sette opp møbler ute. Men det var fortsatt noe som ikke helt føltes hjemme.

 

Et vennlig tilbud.

 

Da huseier kom for å klippe gresset tilbød jeg meg å gjøre det for han. Et par uker senere fikk jeg mld om at han klippet gresset og lurte på om jeg kunne gjøre det samtidig. Hadde ikke anledning til å klippe plenen akkurat da så han satte klipperen ved garasjen. Etter en stund og et par klipp begynte han å stelle gressklipperen utenfor døren vår, som et lite 'hint.' Jeg jobbet mye om natten og tenkte jeg ikke skulle begynne å klippe da jeg kom hjem rundt kl 4-5 tiden. Stod opp på ettermiddagen og fyrte igang klipperen. Da fikk jeg en irritert melding om at det var litt unødvendig og klippe midt under middagen.

Jeg tenkte vi skulle ha et godt forhold til dem og tilbød meg å bygge en terrasse til dem mens de var på ferie. Fikk hjelp av en kamerat som er byggmester og satte opp en lekker terrasse. Til en latterlig pris også. Tok vel under 1/3 del av hva det burde kostet å gjøre det. Huseierne fikk skryt av naboene for den flotte terrassen. Håpet dette ville bidra til at vi fikk en hyggelig tone igjen. Der tok jeg feil.

 

Det første året gikk greit, så ble det verre.

 

Etter en lang uke skulle det bli deilig med noen røde fri dager. Men neida, på morgenen, kl 0530 begynte det å dirre i veggene. De oppe hadde tenkt til å pusse opp huset og var tydeligvis godt igang på en bærevegg. Lyden var så høy at vi ikke kunne oppholde oss på badet. Jeg måtte finne fram hørselsvern når vi skulle på do. Klokken 12 var han ferdig. Så en ganske ålreight start på dagen for å si det sånn... Spesielt etter en lang nattevakt x)

 

Hver Søndag, fra kl 7-8 var det dansedag, tydeligvis. De fyrte opp høy musikk i stua og trampet rundt i et par timer, HVER Søndag. Mor, far og ungene. Til gjengjeld satt vi og så på 'Les Miserables,' en musikal man må ha litt volum på, men vi var veldig obs på å ikke bråke for mye. Midt under filmen tikket det inn en melding. 'Tordner det i stua deres?' Jeg valgte å ikke svare på den. Vi hadde data høytalere med en bitte liten sub. Alle som har peiling på lyd vet at det er patetiske greier.

 

Så begynte kranglingen. Badet var ekstremt lytt... Vi kunne høre hva de pratet om hvis vi var på badet, og vi kunne høre hva de kranglet om når som helst ellers i huset... Vi prøvde å ha på en del musikk da vi var hjemme, ble fryktelig kleint å høre på etterhvert. Det var roping og tramping jevnlig. En dag trodde vi det hadde blitt gjort innbrudd eller kommet en fremmed person inn i huset over. Mor i huset hylte og skrek. Jeg var på vei opp da vi plutselig hørte at hun kjeftet på ungen sin... Våknet opp en lørdag morgen til 'Det er MIN dag i dag! Aaaaghhh!'

Da var det en som trampet rundt og forarget seg, ropte og skrek. Og det var ikke noen av ungene for å si det sånn. Av og til visste vi ikke hvor vi skulle gjøre av oss, det var så sykt flaut. Hadde vært enda flauere å si ifra. Vel, vi hørte aldri at de 'holdt på' ihvertfall, men om det er noe positivt, det vet jeg ikke x)

 

Så begynte det virkelig.

 

På morgenen rundt kl 7 hørte jeg det gikk i døra. Jeg spratt opp og løp bort. (Vi hadde forsøk på innbrudd tidligere så jeg var litt på tå når det gjelder slikt) Der stod huseier og en elektriker. Jeg skjønte ikke helt hva dette gjaldt. 'Fikk du ikke meldingen?' var svaret. 'Meldingen?' Huseier begynte å bli irritert. Jeg ba dem vente og løp inn for å sjekke mobilen. Joda, melding mottatt kl 23:50. Da lå jeg og sov. Jeg ryddet bort litt klesstativ og saker som stod i gangen før jeg åpnet døren igjen. huseier var begynt å bli veldig irritabel og sendte en små klein elektriker inn i huset. Han skulle jo bare jobbe og hadde tydeligvis ikke veldig lyst til å bli blandet inn i en nabo krangel.

Ikke mange ukene etter fikk jeg beskjed om at det kom en rørlegger snart som skulle skru av hovedvannkranen. 15min senere var han der. Etter å ha vært uten vann det meste av dagen sendte jeg en melding om at det hadde vært fint å fått litt lengre varsel på slike ting. 'Det har vel egentlig ikke dere noe med...' fikk jeg tilbake.

Kort tid etter fikk vi beskjed om at det hadde vært så mye styr med oss og nå hadde det jo uansett gått så lang tid at det var på tide å skru opp leien 1000kr fra og med neste måned.

Det tok kaka.

 

Endte med at vi leverte oppsigelse samme dag...

 

Utvaskingen var drøy. Fikk melding om at 'det så hélt forferdelig ut.' Vi hadde nemlig glemt å vaske det ene vinduet og oppå et skap. De tilbød seg å vaske ferdig for oss for et par tusen. Vi dro tilbake og vasket ferdig på 30 min. Var så godt og endelig være ferdig. Det føltes som vi hadde vært på besøk hos noen i lang tid. Det hadde egentlig aldri føltes som om vi var ordentlig hjemme. Kunne skrevet mye mer, men dette er de tingene jeg synes er mest komiske x)

 

Så da den ene naboen vår nå klagde på at det var slitsomt å bo under noen, lo vi godt x) Du skulle bare visst.

 

 

 

Ha en flott dag! =)

9 kommentarer

Vidar

06.06.2015 kl.18:43

Så bra skrevet :-)

scarstol

07.06.2015 kl.00:44

Hahah, fy faen for noen folk :P

Bodde selv i en hybel under en familie som var ganske vanskelig i 1 år. Måtte få inn advokat og greier etter jeg flyttet derfra, men de skjønte jo ikke hvordan de dreit seg ut, så vant jo den saken x) Noen folk vil virkerlig utnytte andre "svakere" stilte. Bra man kan flire ut av det nå da :b

Camilla

10.06.2015 kl.21:34

Uff for noen mennesker, At det går an ! Godt skrevet :)

Riksløven

11.06.2015 kl.11:28

Vidar: Tusen takk! =)

Riksløven

11.06.2015 kl.11:30

scarstol: Såpass, det er ihvertfall kjipt. Holdt på å bli så ille der også, men gikk greit. Mye rare folk der ute som ikke akkurat er imøtegående når det gjelder slikt. Er viktig å se bak seg og le. Det som har skjedd får man ikke gjort noe med uansett =)

Riksløven

11.06.2015 kl.11:30

Camilla: Hehe takk! =)

Cathrine

12.06.2015 kl.00:18

Hei, du kommenterte innlegget mitt når jeg søkte etter bloggere for noen uker siden, og ca klokken 15, 12.06 så kommer innlegget hvor din blogg er med i på bloggen min :)

Og har hørt mange slike historier fra folk som leier! Har heldigvis bare gode erfaringer selv :-)

Riksløven

12.06.2015 kl.00:32

Cathrine: oi, kult! takk =) skal sjekke den ut! Ha en flott dag! =)

Eline Nordli -

18.11.2015 kl.13:39

Nei man er ikke alltid like heldig når man leier! Glad jeg ikke har hatt slike problemer. :-) Håper du slipper i fremtiden.

Skriv en ny kommentar

Riksløven

Riksløven

24, Oslo

Jeg trodde dette kom til å handle om meg selv, men jeg ser nå hva som er det viktigste. Hvis jeg kan gjøre én person glad hver dag ved å være her, så er jeg fornøyd =)

Kategorier

Arkiv

hits