Nr 3 - Trening og kosthold

Uff, trening... Min nest største fjelltopp...

Jeg har aldri vært noe flink til å trene. Var aktiv og syklet mye rundt da jeg var mindre, men blitt mindre og mindre som årene gikk. Kanskje gjort noen situps av og til og prøvd å gå mest mulig. Har aldri hatt noe problem med overvekt heldigvis, men har jo alltid hatt litt mage og vært litt smålubben. Husker jeg begynte på videregående, en yrkesrettet linje. Der fikk jeg mer mosjon enn jeg noen gang hadde fått før, spiste opptil 10 brødskiver med salami til lunsj og begynte å få litt mer markerte muskler. Første gang jeg så antydning til linjer på magen skrøt jeg på meg sixpack og var helt i 100 x) haha

Så flyttet jeg hjemmefra og begynte og jobbe. Var litt frem og tilbake men fikk etterhvert en ganske aktiv jobb, nemlig postbud. Der ble det mye løping men også mye Macern. Var da jeg virkelig begynte å legge på meg. Da jeg var 18 var str 36 kjempe stort! Kunne nesten fått plass til to av meg inni, nå bruker jeg 38... Har jo selvfølgelig vokst litt, så er ikke alt som er grunnet dårlig kosthold. Men har hele tiden pratet om at jeg burde begynne å trene osv osv...

Men det er så slitsomt å begynne... Er mye mer fristende, når man kommer hjem fra en lang dag på jobb, å sette seg ned og sjekke ut AngryJoe eller PewDiePie på youtube, fikse noe mat og slappe av med et spennende spill. StarDrive 2 er faktisk skikkelig stilig =P

Å begynne treninga er et tiltak...

Men begynte i ny jobb for litt siden, (virker kanskje som jeg bytter jobb hver 6måned og det stemmer nokså riktig) men nå er det et strengere krav til helse og veldig treningspress. Det fikk meg til å begynne med push-ups. Har en skulderskade fra ishockey som gjør at jeg får vondt av å anstrenge skulderen og har derfor gitt opp push-ups helt. Klarte såvidt 1. Men nå har det gått 6 år siden uhellet og jeg bestemte meg for å prøve. Kjenner en fyr som jobber med å trene idrettsfolk så tenkte jeg skulle høre med en profesjonell før jeg begynte. Fikk noen tips til øvelser for å styrke støtte muskulatur og div. Etter bare et par uker var jeg oppe i 5 fulle push-ups. Nå ligger jeg på ca 12 per sett! =)

Men det å få en rutine på det har vært veldig vanskelig. Har gått veldig sporadisk. En uke innimellom med masse trening, og så opptil flere måneder før jeg kom meg ut igjen. Tror det går bedre nå, men kun tiden vil vise. Har fått til å komme meg på en 20min joggetur før jobb, et par ganger i uka i det siste. Fått hengt opp stang og får tatt noen pull-ups hver dag.

I tilegg har jeg totalt endret kostholdet, og det leder oss inn på et annet tema, nemlig ''dietter.'' Men det skal jeg komme tilbake til ved en senere anledning. MEN har endret kosthold og livsstil nå, spiser mye mindre fast-food og mye mer fisk. Masse grønnsaker. Til og med kjøpt inn en juice blender og lager egen appelsinjuice og grønnsaksjuice. Sparer penger OG slipper alle konserveringsmidlene og de rare tingene de putter i juicen i butikken. Har allerede begynt å se en liten bedring.

Håper bare det varer =)

16 kommentarer

Ingrid Marie

23.04.2015 kl.19:05

Så bra du skriver! :-)

Riksløven

24.04.2015 kl.00:48

Ingrid Marie: Tusen takk! Prøver så godt jeg kan =)

Lithanna

24.04.2015 kl.10:12

Syns det høres ut som du er godt i gang jeg. Pullups er møkkavanskelig!

Trening er en stor del av hverdagen min nå, og det er ekstra gøy når en har fått en rutine på det og begynner å se fremgang selv.

Det handler vel mest om rutiner og ikke minst selvdisiplin. Sett av tid til trening :)

Ikke gi opp, tren litt- og belønn deg selv med spill etterpå. Det gir mestringsfølelse fremfor dårlig samvittighet :)

Lykke til!

Riksløven

24.04.2015 kl.10:39

Lithanna: Haha Ja, skal prøve å løfte 95kilo opp av bakken, tunge greier x) Men, merker fremgang, dog det går sakte så går det fremover. Merker at jo mer jeg trener, jo mer motivert blir jeg =)
Har faktisk redusert spillingen min betraktelig i det siste. Er drit glad hehe =)

Takk! =)

Lithanna

24.04.2015 kl.10:44

Det er jo ikke småtterier det- Bare stå på, finn gleden i å trene så går det lettere :)

Fantastisk- skulle til å si: Spillet går ingen vei. det er viktig å prioritere sin egen helse også-

Jeg har mine perioder med spill selv, spesiellt når det kommer nye spill jeg har ventet lenge på. Jeg spiller vedig mye der og da, men etter en stund er jeg ferdigspillt og da rører jeg ikke konsollen på en god stund,

Spiller uansett aldri før jeg er ferdig med dagens gjøremål, som bla. trening :)

Ida Lyrics

24.04.2015 kl.16:37

bra skrevet! tror mye av tiltket med å komme seg på trening sitter i hodet. dørstokkmila er jo den verste haha :D

Siri

24.04.2015 kl.22:10

Syns det ser ut som du er godt i gang jeg! *klapp på skulderen*

Dette greier du skal du se! Kan jeg, så kan du! :-)

Kos deg i kveld, det er fredag! :-)

Riksløven

25.04.2015 kl.09:18

Ida Lyrics:
Absolutt =) Tusen takk ^^

Riksløven

25.04.2015 kl.09:19

Siri:
Tusen takk =) Hehe, håper det. Er ihvertfall et mål å bli flinkere. Hatt venner på besøk og hadde en flott fredag, håper du får en fantastisk helg! =)

Riksløven

25.04.2015 kl.09:26

Lithanna:
Helt riktig. Er snakk om prioritering =) Men det er jo så utrolig gøy x) haha
Jeg må bare bli flinkere til å sette alle andre ting først, og spille når jeg får tid, ikke omvendt. Var skikkelig ille før, men blir bedre for hver uke som går =)
Tusen takk! =D

Siri

25.04.2015 kl.09:26

Dette går fiiiiiint! Det er sabla hardt, men etter en stund kommer resultatene og da blir ting litt lettere :-) flott helg til deg! Keep it up! :-)

nevergiveupbyberit

16.08.2015 kl.11:06

Gøy lesning. Du er veldig ærlig når du skriver. Jeg liker det! Fett at du insinuerer at du var lat (var mer fristende å sette seg ned etter jobb). De fleste unnskylder seg med en masse andre ting og greier ikke å se realiteten i øynene!

Hvordan går dette prosjektet nå?

Riksløven

17.08.2015 kl.00:06

nevergiveupbyberit:
Hei. Så morsomt at du likte det.
Vel, jeg har begynt å jobbe i en veldig mye mer fysisk avdeling. Skrittelleren viser mellom 10 og 15 tusen skritt, kontra før ca 3-4. Så har liksom litt mer å "gjemme" meg bak med tanke på at jeg får en del mer trening hver dag. Men har fått til å trene ordentlig ca en dag i uka og blitt veldig mye bedre på å gjøre ting i leiligheten.

Har veldig mye med innstilling til ting å gjøre. Men er fortsatt forbedrings potensiale hehe :P

Ta bloggen feks, har ikke fått ut noe på leeenge. Har hatt tid men ikke orket. Har ikke satt meg ned og skrevet. Håper på å holde en del av prosjektene mine i gang istedet for å la de ligge. Så forhåpentligvis kommer det mer etterhvert hehe

Ha en flott kveld!

nevergiveupbyberit

17.08.2015 kl.22:04

Du skriver bra så det er gøy lesning. Forstod det slik at du har ADHD?

Riksløven

17.08.2015 kl.22:59

nevergiveupbyberit:
Takk, prøver å ikke gjenta meg selv altfor mye. Ja, har vært med i test gruppe da de forskjellige medisinene ble innført til Norge. Concerta, Stratera osv. Så har holdt på med det lenge. Fra jeg var rundt 10 eller noe. Er jo forskjellige grader av hyperaktivitet/konsentrasjonsvansker. Sluttet med medisiner da jeg ble 19. Har lært meg å få kontroll på det istedet for å være avhengi av medisiner for å hjelpe meg. Til syvende og sist er det kun du som kan hjelpe deg selv.

Kjenner til AD-HD?

nevergiveupbyberit

19.08.2015 kl.13:55

Jepp, kjenner godt til det. Har diagnosen selv.

Skriv en ny kommentar

Riksløven

Riksløven

24, Oslo

Jeg trodde dette kom til å handle om meg selv, men jeg ser nå hva som er det viktigste. Hvis jeg kan gjøre én person glad hver dag ved å være her, så er jeg fornøyd =)

Kategorier

Arkiv

hits